Рушветче=пенсийка?

Какво става в Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК)? Това питат десетки граждани, които са минали през тази комисия. Едни се оплакват, че въпреки нетрудоспособността им получават решения, които казват друго. Други пък открито заявяват, че са здрави и читави, но са успели да си изкарат решения, в които пише, че са нетрудоспособни и им се полага пенсия заради това.

Подаръчета ли? Да. Дали са – не го крият и даже посочват имена на лекари. Тези, които наистина трябва да имат решения, с които да получат пенсии по инвалидност, не го получават от експертната лекарска комисия, а други пък съвсем заявяват, че с рушвет се сдобили с такива. Това са твърденията и някой трябва да ги провери. Рушветчиите открито посочват суми и имена, но отказват да застанат пред камерата ни. Разбираемо е, защото е тъпо да се очаква съвестта им да проговори, щом заради изопачени решения взимат пенсията на инвалид.

Тяхната съвест може да е спокойна, но фалшивите си пенсийки, благодарение на „подаръчетата” си към лекари, получават от нашите данъци и аз не съм много спокоен.

Преди време проверка на Министерството на здравеопазването в София, Пловдив и Силистра установи, че всяко десето решение на Трудово-експертните лекарски комисии (ТЕЛК) е с нередности.

Как е в Кърджали?

Нахит ДОГУ


АПРИЛ 17, 2012
Нов живот