Алтернатива на ДПС? Засега няма да има!

След драматичната оставка на „втория човек” в ДПС Касим Дал някои повярваха, че тутакси ще се появи алтернатива на партията. Алтернатива, която да пренасочи недоволните от партията в тази нова формация, която ще изскочи. Но тя така и не се появи на бял свят, въпреки гръмките послания, отправени от различни групи както в реалния, така и във виртуалния свят. Появиха се стотици хора, които по интернет форумите „разбиха” ДПС, по-точно лицата от централното управление на партията и най-вече лидера Ахмед Доган. Но всичко неконтролирано след време е обречено да остане извън контрол. Така и стана!

Първоначално сформираната анти-ДПС групичка се разпадна. В интернет пространството се появиха десетки подгрупички, които искаха реформи в ДПС. Исканията им затихнаха, но най-важното беше, че те не знаеха как ще се осъществи искането им. Едно е да искаш, а съвсем друго да знаеш как ще стане това.

ДПС като утвърдена част от политическата визитка на България от 22 години насам веднага анализира изводите от всичко случващо се след оставката на Касим Дал и започна да се променя. Но, разбира се, тази промяна няма да стане видима изведнъж, необходимо е време. А дотогава ще се появяват нови и нови „алтернативи” на ДПС, които ще дойдат гръмко, но пак ще си отидат тихомълком.

5 ЯНУАРИ, 2012