Изселниците ще обичат колкото ги обичат

Предстоят избори и в Турция, но нашите изселници и там не са доволни засега. Централната избирателна комисия оповести списъците на кандидатите за Народното събрание /Меджлиса/. Изселници са включени в избираеми позиции само в Партията на националистическото движение (ПНД) с лидер Девлет Бахчели. Деветима кандидат-депутати имат шансове да спечелят.
Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) заложи на двама нашенци и ги постави на избираеми позиции в списъка си. В Бурса Мустафа Йозтюрк, чиито родители са от Джебел, е сигурен депутат, защотото е втори в листата на партията. За разлика от Истанбул и Измир, изселниците в Бурса предпочитат да гласуват за ПСР.
Лидерите на изселническите организации са недоволни, че нашенци не са включени на избираеми места в кандидат - депутатските списъци. Лидерът на най-голямата и влиятелна изселническа организация „Балгьоч” - проф. Емин Балкан казва, че и на миналите избори не са били поставени на избираеми позиции, но въпреки това пак са подкрепили политическите партии.
Професорът сега пита дали пак ще е същото. И посочва - „ще обичаме партиите, колкото те ни обичат”.

28.04.2011